nieuws

Praat mee: Eindelijk een groot gay pride-evenement in onze provincie

Praat mee
Praat mee © Domique Foto's
Zwolle Pride start donderdag en daarmee staat de stad vier dagen lang in het teken van diversiteit, acceptatie en emancipatie. Het is het eerste grote gay pride-evenement in onze provincie.
Hoog tijd dus voor een groot pride-evenement in de regenboogstad Zwolle, vertelt organisator Niek Le Mon: "”Tegenwoordig hebben veel steden een pride en ieder met een eigen invulling. Vooral in deze regio moeten LHBTI’ers nog veel doorstaan en aangezien acceptatie begint bij zichtbaarheid, vond ik dat dit in regenboogprovincie Overijssel zichtbaarder moest worden." 
Zaterdag trekt er derhalve een heuse Pride Parade door de binnenstad van Zwolle. En daar mag iedereen aan mee doen, stelt Le Mon: "We willen dat iedereen mee kan doen. Roze ouderen op hun scootmobiel, kinderen op een fleurig fietsje, iedereen. Diversiteit reikt verder dan de LHBTI-gemeenschap. Het is een feest van de liefde en dat vieren we samen."
Ben jij het met hem eens? Is het hoog tijd voor zo'n evenement in onze provincie? Laat ons weten hoe jij erover denkt! In de reacties hieronder, op Facebook of door een audiobericht te sturen met WhatsApp.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.