nieuws

Politie jaagt op verdachte acht jaar oude gewapende overval na nieuwe informatie

De politie is een tweede verdachte op het spoor van de overval op een ijzerhandelaar in Enschede, bijna acht jaar geleden. Bij die overval werd het slachtoffer destijds beschoten, maar hij overleefde het wel. De daders hadden het voorzien op een tas van de ijzerhandelaar met een grote som geld.
Bij de politie is recent nieuwe informatie binnengekomen over de mogelijke tweede dader. De recherche is direct een onderzoek begonnen. De verdachte persoon is nog niet aangehouden. Voor de gewapende overval zit al wel een 35-jarige man in voorarrest. Hij werd afgelopen mei opgepakt na nieuw DNA-onderzoek. 

Aktetas met veel geld

De ijzerhandelaar verliet op 17 november 2011 's ochtends zijn huis aan de Steenweg om aan het werk te gaan. Toen hij in zijn auto stapte werd hij aangevallen door twee mannen die hem sloegen met een knuppel. Hij werd onder meer op zijn hoofd geraakt.
De daders hadden het voorzien op de aktetas van het slachtoffer, met daarin veel geld. Toen de ijzerhandelaar de tas wilde terugpakken, grepen de daders een pistool schoten daar meerdere keren mee. Het slachtoffer werd in zijn zij geraakt. Het lukte de politie destijds niet om de overvallers op te sporen.

Nieuw onderzoek

Dit jaar werd het onderzoek opnieuw onder de loep genomen en werden nieuwe forensische technieken op de destijds veilig gestelde sporen toegepast. Dat leverde een match op met de man die sinds mei in voorarrest zit voor de overval. 
Vandaag zou er een rechtszitting zijn tegen deze verdachte, maar die ging niet door wegens de nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.