nieuws

Expeditie Oost: "Wat doet een tangaslip op de Sallandse Heuvelrug?"

Dat is wat Jos Greiving uit Nijverdal zich afvroeg toen hij onlangs een tangaslip in zijn grijper had, tijdens zijn werkzaamheden als zwerfvuilruimer op de Sallandse Heuvelrug.
"Ik doe dit werk drie dagen in de week en gemiddeld is de opbrengst twee zakken per dag. Dus reken maar uit wat een gigantische hoeveelheid afval mensen achterlaten in de natuur."
Video: Zwerfvuil ruimen op de Sallandse Heuvelrug

Je kunt het zo gek niet bedenken

En dan hebben we het niet alleen over boterhamzakjes, koffiekopjes en waterflesjes. "Nee, absoluut niet. Ik kom echt van alles tegen, van autoband tot tangaslip en van volle luier tot lampenkap. Je kunt het zo gek niet bedenken of mensen gooien het weg", aldus Greiving.
De enthousiaste vrijwilliger van Staatsbosbeheer doet dit werk al vijf jaar, uit liefde voor de natuur. "Ik ben opgegroeid in het bos en ik zie dit als een kans om heerlijk te genieten van mijn vrije tijd."

Hoe het begon

Eerst plukte de 59-jarige Nijverdaller al het vuil met de hand weg. Op een gegeven moment was dat niet meer haalbaar en heeft hij voor zichzelf een uitrusting aangeschaft. Een quad met prullenbakken, grijpers, gereedschap, et cetera. 
"Ik heb het goed voor elkaar. Het ruimen van het zwerfvuil gaat inmiddels heel efficiënt. Dat maakt dat ik af en toe ook een uiltje kan knappen, hier op het bankje tussen de paarse heide", grapt Jos.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.