Expeditie Oost: Een paradijselijke oase in het Hulsense bos

Zonnebloemen, kalebassen, courgettes, aubergines, boontjes en boerenkool. Op het fraaie terrein van tuinvereniging De Jipkesbelt in Hulsen is werkelijk van alles te vinden. Het complex, bestaand uit zo'n 100 tuinen, is komende zaterdag opengesteld voor het publiek. Expeditie Oost mocht vandaag al een kijkje nemen.

Een paradijselijke tuin, middenin het bos. Zo kun je De Jipkesbelt omschrijven. De tientallen hobby-tuiniers steken werkelijk ziel en zaligheid in het verbouwen van allerlei dingen. Bijvoorbeeld Joop. Hij heeft hier al een kwart eeuw een groentetuin waarbij hij onder andere asperges en bonen verbouwt. "Ik ben hier minstens twee uur per dag, maar vaak langer."

Gekromde rug 
Zijn overbuurvrouw is van Turkse komaf. Met gekromde rug is ze aan het schoffelen en wieden. Haar gaarde is zeer divers en keurig onderhouden. De groenten die ze verbouwt zijn voor een zacht prijsje te koop. Haar klanten komen vooral op zaterdagen langs. 

Mooiste pompoen
In een hoek op het terrein geeft een gepassioneerde tuinier alle aandacht aan zijn pompoenen. Hij heeft zijn zinnen gezet op de titel ‘mooiste pompoen van de Jipjesbelt’. Hij gaat trouwens ook voor de titel ‘hoogste zonnebloem’ al vreest hij het ergste: “ze groeien niet hard genoeg dit jaar”.

Gepassioneerd tuinieren  (Foto: Bert Eeftink)
Gepassioneerd tuinieren (Foto: Bert Eeftink)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren