Praat mee: Het is jammer dat geen enkele Overijsselse gemeente meedoet aan de wietproef

Het experiment met legale wietteelt gaat definitief van start in tien gemeenten. Nu de namen bekend zijn staat ook vast dat er geen enkele Overijsselse gemeente meedoet.

Arnhem, Almere, Breda, Groningen, Heerlen, Hellevoetsluis, Maastricht, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad zijn de steden die meedoen aan de proef. In die gemeenten zijn opgeteld 79 coffeeshops, 14 procent van het totale aantal in Nederland. Maar steden als Enschede, Almelo, Zwolle of Deventer doen dus niet mee.

Tijdens de proef mag in de deelnemende gemeenten vier jaar cannabis worden verkocht die onder toezicht van de staat wordt geteeld en legaal aan coffeeshops wordt geleverd. Een regulering van de wietteelt dus. De proef moet duidelijk maken welke effecten er zijn op criminaliteit, volksgezondheid en veiligheid.

Wat vind jij? Is de wietproef een gemiste kans voor Overijsselse gemeenten?

Praat mee!

Reageer hieronder of laat een reactie achter op onze Facebookpagina. Je kunt ons ook WhatsAppen, dat kan op 06 - 57 03 33 33. Als je een spraakbericht stuurt, hoor je jezelf misschien terug in een van onze radio-uitzendingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
praat mee wietproef Praat mee Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren