Oogstgave, Glennis Grace en Kraantje Pappie: dit was de donderdag van Stöppelhaene

De donderdag op de Stöppelhaene stond in het teken van de Oogstgave, de optocht met praalwagens en optredens in de feesttent en op het grote podium. Onder andere Glennis Grace en Kraantje Pappie vermaakten het publiek met hun muzikale talenten.

De oogstgave is een traditie binnen de Stöppelhaene. In de eerste jaren van Stöppelhaene stelden de boeren in Salland een aantal garven rogge of andere gewassen beschikbaar voor de oogstgave.

De Sallandse boer zamelde deze in en gaf de opbrengst namens alle boeren van Salland aan de geestelijkheid. Deze opbrengsten kwamen ten goede aan de armen en zieken in Raalte en omgeving. Het karakter van de oogstgave is veranderd: er worden nu geen oogstproducten meer ingezameld, maar geld.

Eerste optredens
's Avonds barstte het feest flink los in het centrum van Raalte. Het waren de eerste grote optredens van deze Stöppelhaene-editie. Met namen als Glennis Grace, Within Temptation, BLØF, Kraantje Pappie en Paul Elstak zorgde de organisatie voor een gevarieerde line-up. Verslaggever Ties van der Heide was erbij.

Boerendag
Stöppelhaene gaat vandaag verder met de Boerendag. Daarbij staan optredens op het programma van onder andere Davina Michelle, Snollebollekes en Jannes. Stöppelhaene duurt nog tot en met zondag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Stoppelhaene raalte salland Nieuws Foto
Deel dit artikel: