nieuws

Boels Ladies Tour live bij RTV Oost

Boels Ladies Tour
Boels Ladies Tour © Boels Ladies Tour
De Boels Ladies Tour van 3 t/m 8 september is dit jaar te volgen bij de regionale omroepen en Eurosport 1. RTV Oost is er bij en zendt de finales van deze etappes LIVE uit! De derde etappe van de Boels Ladies Tour vindt zelfs plaats in Nijverdal! 
Op vrijdag krijgen de wielrensters een pittig parcours van 156 kilometer voorgeschoteld op de flanken van de Sallandse Heuvelrug. De start én finish zijn op de Grotestraat in het centrum van Nijverdal. Daar rijden de dames vijf omlopen van 32 kilometer. De route voert vanuit Nijverdal naar Hellendoorn, via Haarle, Helhuizen en de Motieweg en Holterbergweg weer terug naar de finish in Nijverdal.
In totaal kent deze etappe 1055 hoogtemeters. Koersdirecteur Thijs Rondhuis: "We hebben eerder gezien dat deze omgeving voor een selectieve koers kan zorgen. Omdat de finish dicht bij de hellingen gelegen is, kan dit voor verschillen zorgen in een ronde waarin de marges naar verwachting klein zullen zijn van begin tot eind."

Boels Ladies Tour

De Boels Ladies Tour is een meerdaagse Nederlandse wielerwedstrijd voor vrouwen. De wedstrijd wordt gehouden sinds 1998 en bestaat in de regel uit zes of zeven etappes. Voorheen werd de wielerwedstrijd georganiseerd onder de naam Holland Ladies Tour, maar sinds 2011 onder verschillende namen waarbij het woord "Holland" vervangen wordt door de naam van de hoofdsponsor van het evenement. 
Een waar wielerspektakel in Nijverdal dus! Op vrijdagmiddag zijn er ook allerlei activiteiten en muziek in het centrum van Nijverdal. Een sportief evenement dat je niet wilt missen toch? Kijken dus. En dat kan hier.
RTV Oost zendt de Boels Ladies Tour live uit op de volgende momenten:
Donderdag 5 september        14.15-16.00 uur  Etappe 2, Gennep - Gennep
Vrijdag 6 september              14.45-16.30 uur  Etappe 3, Nijverdal - Nijverdal
Zaterdag 7 september           13.00-14.50 uur  Etappe 4, Arnhem - Nijmegen
Zondag 8 september              13.00-14.45 uur  Etappe 5, Nijmegen - Arnhem
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.