nieuws

'Provincie moet regie pakken bij realiseren van zonneparken in Overijssel'

Zonnepark, groenestroom
Zonnepark, groenestroom © RTV Oost/Wouter de Wilde
De Statenfracties CDA, de ChristenUnie en Forum voor Democratie vinden dat de provincie de regie moet pakken bij het plaatsen van zonneparken in Overijssel. Veel daken van bedrijven, overheidsgebouwen en instellingen blijven nog onbenut, terwijl zonnepanelen massaal worden geplaatst op landbouw- en natuurgronden. 
De ruimte voor zonneparken kan zorgvuldiger worden ingevuld, stellen de drie fracties die de kwestie onder de aandacht van de gedeputeerde willen brengen tijdens een Statenvergadering over Regionale Energie Strategieën in Overijssel.
"We willen weten of het college bereid is om de coalitieafspraak over zonneparkprojecten prioriteit te geven. Dit om wildgroei te voorkomen. Daarnaast horen we graag meer over de plannen van een energiecorridor, een lint van 1 kilometer langs de A35 waar door wind, zon en warmte een deel van de enorme energieopgave van Overijssel gerealiseerd wordt. Ook zijn we benieuwd hoe het college de aankondiging van het kabinet, het maximaal ontzien van landbouw en natuurgronden, een concrete plek gaat geven in haar plannen”, aldus CDA, ChristenUnie en FvD.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.