nieuws

PvdA en CDA willen spoeddebat over besluitvorming marktplein Hengelo

PvdA en CDA willen spoeddebat over besluitvorming marktplein Hengelo
PvdA en CDA willen spoeddebat over besluitvorming marktplein Hengelo © West 8
De PvdA en het CDA willen weten of de gemeenteraad wel goed is geïnformeerd over de kosten van de veelbesproken Hijschkamer. Het gebouw zou het Hengelose marktplein moeten verlevendigen voor zo'n 2,7 miljoen euro. Later bleken te kosten fors hoger dan begroot, waarna de stekker uit het project ging. 
Begin april werden de plannen voor het gebouw gepresenteerd in een volgepakte Hengelose Schouwburg. De Hijschkamer moest een plek worden voor jonge ondernemers, met horeca, een museum, digitale kunst en winkels. Het college was enthousiast. 
Amper twee maanden later maakte het college bekend dat de plannen niet doorgaan: het gebouw bleek een slordige miljoen euro duurder dan begroot. De gemeenteraad kreeg de financiële doorrekening vervolgens te kort voor het zomerreces, vinden het CDA en de PvdA.

'Niet transparant'

"Het college zegt transparant en open bestuur als belangrijke opdracht te zien", zegt CDA-fractievoorzitter Hanneke Steen. "Daar past het zo laat informeren van de gemeenteraad niet bij. Laat staan het eerst breed presenteren van een plan en daarvoor voorbereidingen te treffen, om het later weer terug te trekken omdat het niet te betalen is."
Het debat is aangevraagd voor de gemeenteraadsvergadering van dinsdag. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.