Politie haalt op drie plekken in Rijssen paar hennepplanten weg: 'Dit is schandalig'

De politie heeft op drie plekken in Rijssen vier tot vijf hennepplanten per adres in beslag genomen. De dienders schrijven op Facebook dat het momenteel een veelbesproken onderwerp is, maar dat het bij wet verboden is. Een aantal mensen reageert verontwaardigd op het bericht. 

De hennepplanten werden aangetroffen aan de Esstraat, Dennenlaan en De Ronde Maat. Eind augustus ontstond er een discussie over het in beslag nemen van wietplanten. De politie nam toen twee van dit soort planten uit de tuin van Jan en Jannie in Hasselt mee. 

Veelbesproken

De politie Hellendoorn schrijft in het bericht dat het een veelbesproken onderwerp is, maar dat het niet mag. 'Het telen van vijf of minder hennepplanten wordt niet strafrechtelijk vervolgd, maar de planten worden wél in beslag genomen'. 

Facebook-gebruikers reageren verbijsterd: 'Sorry hoor.. Dit vind ik schandalig. Er zijn ergere dingen waar jullie achteraan moeten gaan' en 'Dit slaat nergens op. Legaliseren of verbieden'. 

Kleine thuiskwekers

Ook vraagt een vrouw zich af waarom de politie kleine thuiskwekers pakt. 'Deze mensen moeten straks weer naar de coffeeshop en waar komt dat weg? Dus welk cirkeltje wordt in stand gehouden? En door wie?'

De politie reageert daarop: 'Je legt het probleem, gecreëerd door keuzes van mensen zelf, bij de politie neer. Wij zijn een uitvoerende instantie, niet de bedenkers van wetten'. 

Ook schrijft ze in een reactie: 'Als mensen overlast ervaren van de stank en ons benaderen hier wat aan te doen, dan doen wij dat'. 

Grote kwekerij

De politie trof vandaag ook nog aan De Joncheerelaan in Nijverdal een grote kwekerij aan. Bij aankomst bleek de kwekerij al door iemand ontmanteld te zijn. Er stonden nog 650 potten met potgrond. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Reggestreek Rijssen hennep 112 Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: