nieuws

Hoge Canadese onderscheiding voor twee Overijsselaars

Albert Hartkamp uit Nijverdal en Marc Fraser uit Holten mogen voortaan de hoge Canadese onderscheiding 'Sovereign's Medal for Volunteers' opspelden. In Vlissingen kregen zij de onderscheiding gisteren uit handen van Julie Payette, de gouverneur-generaal van Canada. De uitreiking vond plaats aan boord van het Canadese schip 'Her Majesty's Canadian Ship St. John's'.
De Sovereign's Medal for Volunteers is een Canadese onderscheiding om vrijwilligers te eren die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Canadese gemeenschap. In Canada of daarbuiten. Slechts drie Nederlanders ontvingen de onderscheiding gisteren, onder wie twee Overijsselaars.
Na de bevrijding van Nijverdal op 9 april 1945 richtte Albert Hartkamp (78) de Stichting Thank You Canada op, om de Canadese bevrijders te eren. Hij zette zich daarmee vele decennia in voor de organisatie van herdenkingen voor Canadese veteranen uit de Tweede Wereldoorlog. Marc Fraser (51) maakt zich al jaren verdienstelijk als voorzitter van de Stichting Viering Nationale Feestdagen Holten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.