nieuws

Overheerlijk 10: Tijd om terug te blikken

De afgelopen weken bereidde onze kok Nadia Zerouali heerlijke gerechten met heel veel verschillende gasten. Nu de serie erop zit, is het tijd om terug te kijken op een aantal van de afleveringen.
Het waren geen doorsnee gasten met wie Nadia het kookavontuur aanging. Zo kookte ze bijvoorbeeld ugali (maïspap) met een aantal deelnemers van de Halve Marathon Zwolle, onder wie de winnaar William Wanjiku uit Kenia. In de keuken van recreatiebedrijf de Maathoeve in Heeten combineerde Nadia de Afrikaanse ugali met oer-Hollandse hachee en bloemkool.
Memorabel was ook de barbecue met de bandleden van Bökkers. Op het podium vormen ze één geheel, maar tijdens de gesprekken bleek dat de bandleden nooit samen eten. Laat staan samen koken. En wie denkt dat de mannen van Bökkers alleen maar houden van grote stukken vlees, die komt bedrogen uit. De helft van de band bleek vegetariër.
In de kookserie Overheerlijk bereidde kookboekenschrijfster Nadia Zerouali verrassende gerechten met een Overijssels tintje. De kooksessies waren een initiatief van de provincie Overijssel. Online verscheen het magazine: 'natafelen met Nadia'. Hierin de verhalen van alle kooksessies en uiteraard de recepten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.