nieuws

Expeditie Oost: Kuier'n met de wandelclub uit Haarle

Wat ooit begon als een gesubsidieerd project van de provincie Overijssel om senioren iets meer te laten bewegen, is inmiddels uitgegroeid tot een groot aantal wandelclubs in diverse gemeenten in onze provincie.
"Ruim een jaar geleden ben ik als wandelcoach van 'Kuier deur', begonnen in Hellendoorn, met rond de 65 personen. Één keer per week samen een uurtje wandelen in vijf groepjes. Nu werk ik samen met een aantal vrijwillige wandelbegeleiders die de diverse groepen begeleiden", aldus een enthousiaste Marian Freriks.
Video: Kuier deur op de Sprengenberg

In shape

"Het is heerlijk om buiten te zijn, fijn om te bewegen en het doet mij goed om met mensen een praatje te maken. Ik ben al een tijdje actief deelnemer van deze club en mijn conditie is met sprongen vooruit gegaan", aldus Hans Krommendijk.
Kuier deur op de Sprengenberg
Kuier deur op de Sprengenberg © Esther Rikken

Een gezellige club

"Mijn partner is overleden en sindsdien moet ik mijn leven anders indelen. Dat is moeilijk maar door naar buiten te gaan, te bewegen en een fijne plek te hebben gevonden in deze groep, gaat het stukken beter. Deze wandelclub uit Haarle is actief én gezellig", aldus Gerda Veldman, die zichtbaar genietend over de Sprengenberg wandelt. 
Kuier deur op de Sprengenberg
Kuier deur op de Sprengenberg © Esther Rikken

Noord Oost Twente

Team Expeditie Oost heeft genoten. Een aanrader! Zeven oktober start 'Kuier deur' ook in de gemeente Losser, de wandeltochten worden georganiseerd vanuit Losser, Overdinkel en de Lutte. 
Kuier deur op de Sprengenberg
Kuier deur op de Sprengenberg © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.