nieuws

Expeditie Oost: Weekendboodschappen doen met het AutoMaatje uit Ommen

AutoMaatje Ommen
AutoMaatje Ommen © Esther Rikken
Mevrouw Stegeman uit Ommen straalt. Samen met haar AutoMaatje Gerard Geerts heeft ze zojuist haar weekendboodschappen in de auto van Gerard geladen. De vervoersdienst van de ANWB is meer dan succesvol in de Hanzestad aan de Vecht.
"Het is ontzettend fijn om te merken dat het project ook in Overijssel aanslaat. We zien en horen dat de gebruikers erg enthousiast zijn", aldus Henk Coree van ANWB AutoMaatje.
Video: Boodschappen doen met AutoMaatje Ommen

Een maatje

"Het is prachtig. De kosten zijn ontzettend laag, maar het persoonlijke contact is voor mij echt wat het uniek maakt. Ik heb het idee dat ik er echt een maatje bij heb", aldus de 86-jarige Ina Stegeman uit Ommen.
AutoMaatje Ommen
AutoMaatje Ommen © Arjan Staal

Met elkaar en voor elkaar

"Toen ik over het project hoorde, hoefde ik niet lang na te denken. De eerste rit van AutoMaatje Ommen kwam van mijn hand. Sinds een tijdje ben ik met pensioen en ik vind het fijn om iets voor de maatschappij te doen. In dit geval, ervoor zorgen dat minder valide senioren nog buiten komen", aldus chauffeur Gerard Geerts.

Er kan nog meer bij

Behalve in Ommen rijden er inmiddels ook een groot aantal vrijwilligers in Hardenberg, Dalfsen, Twenterand, Haaksbergen, Enschede, Oldenzaal en Losser, in hun eigen auto voor het project AutoMaatje. Volgende week vrijdag komt daar nog de gemeente Hof van Twente bij.
AutoMaatje Ommen
AutoMaatje Ommen © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.