Nieuws

Almeloër gedwongen getatoeëerd bij sadistische gijzelingsactie

Een sadistische gijzelingsactie in de Almelose Pijlkruidstraat
Een sadistische gijzelingsactie in de Almelose Pijlkruidstraat © NewsUnited/Jan Willem Klein Horstman
De explosie van geweld afgelopen mei in een huis aan de Almelose Pijlkruidstraat, blijkt een sadistische gijzelingsactie te zijn geweest in het drugscircuit. Het slachtoffer is volgens justitie gedwongen getatoeëerd en op zijn vingers geslagen met een knuppel en een hamer. Ook dreigden de daders een teen van het slachtoffer eraf te knippen, zegt het OM. 
De geweldsexplosie leidde destijds tot veel vragen in de buurt. De straat was deels afgezet, er stonden zwarte schermen om huizen en er waren veel hulpdiensten aanwezig. Nu is duidelijk geworden dat het slachtoffer een tijdlang van zijn vrijheid is beroofd. Hij is geblinddoekt op een stoel gebonden en moest naar eigen zeggen de verdachten vertellen waar 'de wapens en drugs' waren. Ook moest hij informatie geven over een drugsnetwerk, zegt het OM.

Tatoeages

Bij de gijzelingsactie liep het slachtoffer onder meer een gebroken neus en ribben op. Ook werden bij hem volgens justitie verschillende tatoeages aangebracht op z'n handen en voeten. Zo werd er een soort van ster getatoeëerd en de tekst ACAB. Dat staat voor 'All Cops Are Bastards', vrij vertaald 'alle politieagenten zijn klootzakken'. Ook werden er een vaas en verschillende blikken bier tegen hem aangegooid.

Sadistisch

Maar de daders werden nog sadistischer, blijkt uit het relaas van justitie. Zo hebben ze het slachtoffer op z'n handen geslagen met een knuppel en hamer, werd er een vloeistof in zijn nek gespoten en kreeg hij een stroomstoot met een taser. Ook dreigden de gijzelnemers om een teen af te knippen, aldus het slachtoffer.

Vuurwapen

Daarnaast werd het slachtoffer een kogel getoond, volgens het OM. Die zouden de gijzelnemers 'door zijn flikker schieten' zeiden ze, om vervolgens demonstratief een vuurwapen door te laden.
In de maanden na het voorval zijn drie mannen aangehouden. Twee van 33 jaar oud en een van 26 jaar. Alle drie komen ze uit Almelo. Het OM sluit niet uit dat er nog meer verdachten worden opgepakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.