nieuws

Systeem van Travers uit Zwolle al een week plat door virus

Systeem van welzijnsorganisatie Travers uit Zwolle ligt week plat door virus
Systeem van welzijnsorganisatie Travers uit Zwolle ligt week plat door virus © Getty Images / nito100
Duizend medewerkers van welzijnsorganisatie Travers uit Zwolle kunnen hun werk niet doen vanwege een computervirus. Het systeem ligt inmiddels een week plat. Volgens bestuursvoorzitter Wim Bos liggen er geen privacygevoelige gegevens op straat.
Travers verzorgt kinderopvang, welzijnswerk en is betrokken met culturele initiatieven zoals poppodium Hedon. Door de storing kunnen medewerkers niet bij digitale bestanden, intern overleggen of mails sturen. "Het is even lastig werken, maar de kinderopvang en het werk in de wijk gaat gewoon door", zegt Bos.

Verkeerde link geklikt?

Het is niet bekend wat voor type virus het is. Ook is niet duidelijk hoe het virus het computersysteem binnen is gekomen. "Het kan zijn dat een medewerker op de verkeerde link heeft gestaan, misschien komen we er nooit achter", zegt Bos. 
Volgens de bestuursvoorzitter zijn er afgelopen jaar nog digitale veiligheidstests gedaan. "Daar kwam toen niets uit. Maar je weet nooit of je veilig genoeg bent tot blijkt dat je het niet bent."
"We gaan de beveiliging helemaal herzien en extra maatregelen nemen", zegt Bos. "We zijn nu druk bezig om het probleem op te lossen. Vanmiddag, uiterlijk morgen, doet alles het weer."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.