Almelo laat gang van zaken rond grond- en vastgoedtransacties onderzoeken

Almelo laat onderzoek doen naar de werkwijze en aanpak bij grond- en vastgoedtransacties, kavelverkoop en huurovereenkomsten. De gemeente heeft dat besloten naar aanleiding van de bespreking van de verkoop van de Kolkschool en de kavelverkoop in Almelo Noordoost. De verkoop van de Kolkschool kwam onlangs op losse schroeven door een procedurefout. 

De procedurefout werd gemaakt in februari, toen de gemeente over een aantal scenario’s overleg had met ontwikkelaar Kloos 2 en de werkgroep Nieuwe Kolkschool. In een e-mail aan Kloos 2 noemde een ambtenaar van de gemeente namelijk het biedingsbedrag van de Werkgroep Nieuwe Kolkschool. "Deze procedurefout heeft Kloos 2 mogelijk een voordeel opgeleverd", stelde de gemeente Almelo toen.

Inwoners, ontwikkelaars en raadsleden stelden onlangs, tijdens de bespreking van de verkoop, vragen over de werkwijze en aanpak bij vastgoedontwikkelingen. Er werd toen ook duidelijk dat er behoefte is aan een meer adequate, transparante en heldere werkwijze.

Een onafhankelijk extern bureau gaat het onderzoek uitvoeren en komt naar verwachting eind november met de eerste resultaten en aanbevelingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Almelo Almelo Nieuws
Deel dit artikel: