nieuws

Meerderheid raad Dalfsen vindt 3,5 ton te gortig voor aanpassen gemeentehuisplein

Een groot deel van de raad vindt 3,5 ton voor aanpassingen te gortig
Een groot deel van de raad vindt 3,5 ton voor aanpassingen te gortig © RTV Oost
Een grote meerderheid van de raadsfacties in de gemeente Dalfsen heeft zich vanavond kritisch uitgelaten over de hoge kosten van 350.000 euro die het college vraagt voor het verbeteren van het voorplein bij het gemeentehuis.
De raadsleden hebben wethouder Schuurman opgeroepen om met een uitgeklede variant te komen. De verbeterpunten als toegankelijkheid voor mindervaliden, minder onderhoud en betere veiligheid moeten wel prioriteit zijn.
Ook vinden de partijen het vreemd en storend dat tien jaar na de bouw van het gemeentehuis het hele voorplein moet worden aangepakt omdat meerdere zaken niet deugen. Zo doet de lift het vaak niet en leveren loszittende stenen gevaar op voor bezoekers.

'Niet naar kosten gekeken'

Het voorgestelde plan behelst volgens de partijen meer dan het aanpakken van alleen de knelpunten. Bij het uitwerken van deze schetsontwerpen zijn verschillende aandeelhouders, waaronder Platform gehandicapten, BTB-groep, VVN, Fietsersbond, Plaatselijk Belang Dalfsen, Vrienden van Dalfsen, omwonenden en inwoners van Dalfsen, betrokken geweest.
Volgens Luco Nijkamp van de ChristenUnie hebben ze het mooiste plan gekozen en niet naar het financiële plaatje gekeken. Wethouder Schuurman gaat de mogelijkheid van een goedkopere variant onderzoeken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.