nieuws

Tante Rikie wordt 70 en kondigt afscheid als festivaldirectrice Zwarte Cross aan

Tante Rikie stopt na 2020 als festivaldirectrice Zwarte Cross
Tante Rikie stopt na 2020 als festivaldirectrice Zwarte Cross © De Feestfabriek
Tante Rikie stopt na de Zwarte Cross van 2020 als festivaldirectrice. Dat laat ze weten op de dag dat ze 70 jaar wordt. "Tijdens mijn vakantie bleef ik maar praten over mooie momenten van de afgelopen 23 edities. Toen ik thuiskwam, wist ik het: na de Zwarte Cross 2020 hang ik mijn draagstoel aan de wilgen."
Volgens De Feestfabriek, de organisatie van de Zwarte Cross, is Tante Rikie tussen de oren nog zo fit dat ze haar draagstoel, met dragers en al, het liefst zelf tilt. "Maar na 23 jaar kan ze niet meer vier dagen lang, van 's ochtends tot 's nachts, op het festivalterrein aan het werk zijn. Voor de zo gewoon gebleven diva wordt het tijd voor een welverdiend pensioen."

Geen opvolger

Helemaal verdwijnen zal ze niet. "Ze is voor eeuwig de onbetwiste festivaldirectrice van de Zwarte Cross en haar beeltenis zal te zien blijven op het festival. Er komt geen opvolger want ze is immers niet te vervangen."

'Jullie kunnen het!'

Meteen is het thema van de Zwarte Cross van volgend jaar bekendgemaakt: 'Jullie kunnen het'. "De organisatie loopt als een tierelier en als ik vanuit de coulissen naar het publiek kijk dan denk ik: wat prachtig!", aldus Tante Rikie. "Het thema van de Zwarte Cross 2020 is daarom: 'Jullie kunnen het!'."
"Ik ben tot de conclusie gekomen dat goed volk helemaal geen leider nodig heeft en met dit thema wil ik zeggen: jullie kunnen een fantastisch festival organiseren, jullie kunnen er een geweldig feest van maken en jullie kunnen al je dromen waarmaken op de Zwarte Cross, maar ook vooral daar buiten."

Jubeljaar

De periode tot en met de volgende editie wordt door de organisatie nu als jubeljaar bestempeld: het hele jaar wordt op alle mogelijke manieren aandacht gevraagd voor wat Tante Rikie betekent voor de Zwarte Cross en haar bezoekers. Met een spectaculair afscheid tijdens de Zwarte Cross.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.