nieuws

Orgeltalent Casper Struijk uit Rijssen in finale van prestigieus concours in Rotterdam

Hij is nog maar 14 jaar, maar speelt zich nu al in de kijker. Op het orgel. Casper Struijk uit Rijssen is finalist van het Ambitus Orgelconcours in Rotterdam. Zaterdag is de finale en volgens Casper gaat hij die gewoon winnen.
Hij bespeelt van jongs af aan orgel. Het laatste jaar volgt hij muziekles van Dick Sanderman op de muziekschool in Rijssen. De afgelopen maanden heeft Casper diverse voorronden gespeeld, en nu staat hij in de finale in de Laurenskerk in Rotterdam. Daar mag hij spelen op het grootste orgel van Nederland.
Maar eerst oefent Casper nog één keer op het orgel van de Protestantse gemeente De Regenboog in Nijverdal. Klanken van Praeludium van Nicolas Brums vullen de kerkzaal. 
Orgeltalent Casper Struijk bereidt zich voor op finale Ambitus orgelconcours
Het is geen gemakkelijk stuk dat Casper heeft uitgekozen. "Het best moeilijk. Ik heb er ook veel op gestudeerd, ik denk elke dag wel een uur", zegt Casper.
Hij denkt dat hij grote kans maakt om te winnen. "Dick Sanderman heeft mij heel goed voorbereid, dan zal het vast wel lukken", zegt Casper vol zelfvertrouwen. 

Beiaardier

Het orgel is een grote passie van Casper. Daarom wil hij er later ook zijn werk van maken. Maar dat is niet het enige. "Ik wil ook graag beiaardier worden. Maar eerst naar het conservatorium. En daarna proberen om als organist en met het geven van orgelles mijn geld te verdienen", zegt Casper.
De finale van het Ambitus Orgelconcours is zaterdag van 09:00 tot 15:30 in de Laurenskerk te Rotterdam.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.