nieuws

Burgemeester Nauta over stalker: "Neem aan dat ze straks gewoon terug naar huis kan"

Burgemeester Nauta over stalker: "Neem aan dat ze straks gewoon terug naar huis kan"
Burgemeester Nauta over stalker: "Neem aan dat ze straks gewoon terug naar huis kan" © gemeente
De 71-jarige vrouw die is opgepakt voor het stalken van burgemeester Nauta van Hof van Twente, moet straks gewoon terug naar huis kunnen. Dat zegt de burgemeester. Verschillende buurtgenoten hebben ook aangifte gedaan tegen de 71-jarige. Onder meer van belediging, smaad en laster.
Volgens een bron is de vrouw Zuster Helena, een zelfbenoemde non uit Delden. Zij viel de burgemeester en haar medewerkers regelmatig op het stadhuis lastig, via telefoon en e-mails. "Elke burgemeester heeft eelt op de ziel", zegt Nauta. "Mensen op het gemeentehuis kunnen ook wat hebben, maar dit ging erg ver. Het kon bedreigend overkomen."
In de wijk veroorzaakt de 'terror-non' al langer onrust. Zo is ze onder meer veroordeeld voor mishandeling, bedreiging, belediging, vernieling, oplichting en diefstal.
Toch moet ze straks 'gewoon' terug naar huis kunnen, vindt de burgemeester. "Dat vraagt veel van omwonenden, dat is altijd zo met kwetsbare mensen in een wijk. Ik vind het dan ook prijzenswaardig hoe ze hiermee omgaan."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.