Opiniemaker Pieter Koonstra: Dierenorganisaties en boeren moeten de handen ineenslaan om stalbranden te voorkomen

Praat Mee nieuwe stijl! Vanaf deze week vragen we elke werkdag een prominente Overijsselaar stelling te nemen. Vandaag deel drie met boer Pieter Koonstra. Hij wil graag de problematiek rond stalbranden bespreken.

Pieter: "Jaren geleden voorkwam m'n broer een stalbrand door zijn alertheid toen er bij een buurman rook uit de stal kwam. Er was een warmhoudlamp bij een kalf in contact gekomen met stro. De goede bedoeling om het dier extra aandacht te geven was bijna uitgelopen op een catastrofe. Een stalbrand is de nachtmerrie van elke veehouder."

Toch ziet hij bij stalbranden dierenwelzijnsorganisaties met de beschuldigende vinger naar de boer wijzen. "Maar we hebben zo ontzettend veel om handen." Daarom vraagt Koonstra niet om de beschuldigende vinger maar om de helpende hand als het gaat over het voorkomen van stalbranden. "Positieve ondersteuning zou prima van pas komen."

Ben jij het eens met Pieter? Is dit ook een verantwoordelijkheid van de dierenwelzijnsorganisaties? Of moeten boeren hun eigen boontjes doppen? Praat me ons en met boer Pieter mee. Hieronder, op Facebook of via WhatsApp. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Praat mee Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren