nieuws

Expeditie Oost: Duizenden Dickensboeken in Deventer

Emmy Strik uit Deventer is als een kind zo blij. Ze heeft haar toch al imposante Dickens-verzameling deze week kunnen uitbreiden met maar liefst 4009 extra boeken van de Engelse schrijver. Expeditie Oost nam vandaag een kijkje. 
De Dickens-collectie is afkomstig van een verzamelaar uit Landsmeer, die onlangs is overleden. Zijn weduwe zocht contact met de Deventer VVV, organisator van het befaamde Dickensfestijn. Zo komt het dat de verzameling van Emmy Strik in één klap is verdrievoudigd.
Dickens-collectie uitgebreid

Drijvende kracht

Emmy Strik staat al jaren bekend als één van de drijvende krachten van het jaarlijkse Dickensfestijn, vlak voor de kerstdagen. Het Deventer Bergkwartier ademt dan de sfeer uit van het Engeland uit de Victoriaanse tijd. De personages die Charles Dickens ooit verzon komen dan tot leven.

Tientallen dozen

Emmy heeft in de Deventer Walstraat haar eigen Dickensmuseum, dat elke zaterdag geopend is. De ruimte staat nu vol met tientallen dozen met boeken. “We moeten ze nog allemaal uitzoeken en rangschikken", zegt Emmy. "Maar er zitten een paar hele unieke en fraaie exemplaren tussen. Heel mooi dat die nu in Deventer ondergebracht kunnen worden". 
Emmy Strik en Ojon van Strijland tussen de boeken van Dickens
Emmy Strik en Ojon van Strijland tussen de boeken van Dickens © Bert Eeftink
Fotograaf: Bert Eeftink Emmy Strik en Ojon van Strijland tussen de boeken van Dickens
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.