nieuws

Broer Rasta heeft in beslag genomen computers terug en begint met uitbetaling

Dream or Donate-eigenaar Robert-Jan Mastenbroek, ook wel bekend als Broer Rasta, heeft zijn in beslag genomen computers teruggekregen van de politie. Ook zou hij de eerste spullen al via Marktplaats hebben verkocht en het geld aan de advocaat van de gedupeerden hebben overgemaakt, dat schrijft hij op het communicatieplatform Slack aan gedupeerden. 
Advocaat Royce de Vries bevestigt dat er een bedrag van 25.000 euro is overgemaakt, maar wil nog niet zeggen wanneer het geld richting de gedupeerden gaat.

Elektrische shovel verkocht

De berichten die via Slack aan de gedupeerden zijn verstuurd, zijn in bezit van RTV Oost. Broer Rasta vertelt dat hij de elektrische shovel voor 25.000 euro heeft verkocht. Dat bedrag staat nu dus op de derdengeldrekening van advocaat Royce de Vries.
Dat Mastenbroek zijn computers terug heeft, zou het proces versnellen om gedupeerden terug te betalen. 'Vanaf nu kan ik weer communiceren en aan het werk gaan om mensen te helpen hun geld terug te krijgen.'

Landhuis in verkoop

Maandag is zijn landhuis in Witharen in de verkoop gegaan. Naar eigen zeggen is er veel interesse voor het landgoed. 'De eerste bezichtigingen staan al gepland', schrijft de eigenaar van de donatiewebsite. Het makelaarskantoor Vrieling Makelaardij wil niet zeggen of dit klopt.
Vanwege de geplande bezichtigingen verwacht Broer Rasta dat het pand en bijbehorende grond snel van de hand kan worden gedaan. 'Daardoor zullen de gedupeerden zo snel mogelijk hun geld terugkrijgen', schrijft hij hoopvol.

Geen nieuwe gedupeerden

Maar niet iedereen krijgt het geld tegelijk. 'Er zal voorrang worden geboden aan mensen die haast hebben. Maar iedereen krijgt het geld terug, zoals ik heb beloofd', benadrukt hij.
Broer Rasta schrijft dat advocatenkantoor De Vries & Kesem een commissie van tien procent vraagt voor diensten. Hij lijkt het kantoor buitenspel te willen zetten, want hij zegt ook direct met gedupeerden te willen handelen. Zij worden door Broer Rasta verzocht hun gegevens te sturen.
Royce de Vries zegt dat zijn advocatenkantoor vanaf vandaag geen nieuwe gedupeerden meer aanneemt. "Het moet overzichtelijk blijven voor wie wij de belangen behartigen."

Politie

Een woordvoerder van de politie bevestigt de teruggave van Broer Rasta's computers. "Dit is een normale gang van zaken. Wij hebben alle informatie van de apparatuur gekopieerd en gaan daar onderzoek naar doen."
De woordvoerder kan nog niet zeggen welke stappen er nu ondernomen worden richting Broer Rasta. "We wachten eerst alle aangiften af, die overal in Nederland gedaan worden. Zodra deze allemaal fysiek in Zwolle zijn, kijken we wat we kunnen doen. Voorop staat het belang van de gedupeerden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.