Onder de Loep

Hengelose (90) op straat beroofd: 'Als ik ze in mijn handen krijg, zijn ze nog niet klaar'

Hengelose (90) op straat beroofd van sieraden
Hengelose (90) op straat beroofd van sieraden © RTV Oost/ Onder de Loep
Hoe laf! De 90-jarige Hengelose Elisabeth Spangler is op klaarlichte dag midden op straat beroofd van haar gouden armbanden. Het gebeurde op dinsdag 27 augustus door mensen in een auto pal voor haar appartement aan de Anninksweg.
Vermoedelijk dezelfde groep mensen heeft die middag ook op een andere plek in Hengelo geprobeerd een bejaarde vrouw te beroven.
Ik vind het geen manier. Ik ben zo niet opgevoed. En ik pik het ook niet van ze. Als ik ze in mijn handen krijg, zijn ze nog niet klaar!
Elisabeth Spangler
Ondanks haar hoge leeftijd is mevrouw Spangler nog zeer strijdbaar. Ze zat vroeger op karate, maar helaas was ze die dinsdagmiddag zo verbluft toen ze met een smoes naar een auto werd gewenkt dat ze tijdens de diefstal niets deed.

Smoesje

Een man in de auto zei tegen mevrouw Spangler dat hij haar iets wilde geven, omdat ze iets goeds voor zijn moeder zou hebben gedaan. Vertwijfeld zet de vrouw haar rollator naast de auto en dan zoekt ze met haar armen steun op het open gedraaide autoraampje.
Achterin zat een vrouw met een hoofddoek en mevrouw Spangler kreeg een paar kettingen op haar arm gelegd en een ring. Terwijl dat gebeurde wist de vrouw achterin de auto snel de schakels van haar gouden armbanden los te maken, en weg waren de armbanden.

Waardeloze sieraden

De bestuurder gaf gas... en weg waren de dieven, terwijl de verbijsterde Elisabeth Spangler op straat achterbleef. Zonder haar gouden armbanden maar met een paar waardeloze sieraden.
Heb je dinsdag 27 augustus rond 17.45 iets gezien aan de Anninksweg in Hengelo of de directe omgeving? Meld dat dan en help voorkomen dat deze mensen meer slachtoffers maken.

Ook andere bejaarde vrouw belaagd

Want dat zijn ze zeker van plan! Rond de tijd dat mevrouw Spangler werd bestolen probeerden dieven in een auto op een andere plek in Hengelo hetzelfde. Bij de kruising van de Staringstraat met de Frederik van Eedenstraat werd een 84-jarige vrouw op de stoep afgesneden door een auto met vier inzittenden.
Ze stapten uit en wilden de vrouw een ketting om haar hals leggen, waarschijnlijk om haar echt waardevolle ketting te stelen. Het is de vier daar niet gelukt om iets te stelen, omdat de belaagde bejaarde vrouw hard om de politie bleef roepen. Daardoor droop het kwartet af.

Tips?

Heb je iets gezien? Weet je meer over een groep mensen die rondrijdt en mensen op straat besteelt van hun sieraden?
- Bel meteen de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Hengelo een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier van de politie
- Wil je liever anoniem informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.