nieuws

Nieuwe locatie Stadsfestival Zwolle bevalt organisatie goed

Het Stadsfestival Zwolle was dit jaar voor het eerst op een nieuwe locatie, rondom de Blijmarkt. En dat is goed bevallen, zegt festivalorganisator Anne Bouwman. 
De vorige edities waren op het terrein bij theater De Spiegel. Dat is wat verder van de binnenstad en op een aaneengesloten terrein. De nieuwe organisatie wilde dat dit jaar anders doen en koos ervoor om het te verplaatsen rondom theater Odeon.
Hoeveel bezoekers er de afgelopen dagen zijn geweest, weet de organisatie nog niet. Maar het zijn er wel meer dan verwacht. De cijfers zullen maandag worden bekendgemaakt. Veel meer voorstellingen dan voorgaande jaren waren uitverkocht. Ook het goede weer, met name op zaterdag en zondag, speelde daarbij een rol.

Nieuwe vorm

Er is de afgelopen jaren behoorlijk gesleuteld aan de vorm van het festival. Nieuw is onder meer dat de ondernemers meer betrokken zijn bij de organisatie. Zo is dit jaar een grote betrokkenheid van de Zwolse horeca die alle drankvoorzieningen hebben geregeld. "Dat is zeer goed bevallen", aldus Bouwman. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.