nieuws

Afbouw Deventer filmtheater Mimik komt eindelijk op stoom; bezwaren ingetrokken

Na jarenlange vertraging en een verdubbeling van de geraamde bouwkosten lijkt de bouw van het Deventer filmtheater Mimik (voorheen De Viking) in de afrondende fase te komen. Het pand wordt inmiddels wind- en waterdicht gemaakt.
De gemeente verwacht dat het filmtheater in mei volgend voorjaar geopend kan worden. "Als er geen nieuwe beren op de weg komen, ziet het daar echt naar uit", zegt wethouder Frits Rorink. "Al garandeer ik niks. Een bouw blijft een bouw, maar zoals het er nu naar uit ziet wordt het keurig netjes afgebouwd."

Overlast

Daarbij verwijst hij naar een deal die de gemeente recent maakte met een bezwaarmakende buurman van het nieuwe filmtheater. Die wilde compensatie voor het feit dat het pand hoger wordt dan met hem was afgesproken. Hij vreest ook geur- en geluidsoverlast door de komst van een luchtbehandelingsinstallatie op het dak van Mimik.
De naaste bewoner kan nu een pandje bij het filmtheater, dat hij eerder aan de gemeente verkocht, voor een lager bedrag terugkopen. En daarmee heeft hij zijn bezwaren ingetrokken en zijn juridische procedures van tafel. "Maar wij zien dat niet als planschade of compensatie", aldus wethouder Rorink.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.