nieuws

Geen voetbalplaatjes maar historische plaatjes sparen bij de supermarkt in Wijhe

Plaatjes sparen van voetballers gebeurt al jarenlang, maar historische foto's verzamelen: dat is nieuw. In Wijhe kun je vanaf vandaag bij de plaatselijke supermarkt van Albert Heijn terecht voor 216 plaatjes over de historie van Wijhe. Die kunnen worden geplakt in het boek: Wijhe, de parel van de IJssel.
Het idee is afkomstig van de eigenaar van de Albert Heijn in Wijhe, die het boek heeft laten maken. Bij iedere tien euro aan boodschappen krijgt de klant een zakje met vier plaatjes. 

'Scherpste foto's'

De historische vereniging van Wijhe heeft duizenden foto's. Daaruit zijn de 216 plaatjes gekozen. "De scherpste foto's zijn overgebleven", vertelt Anne Marijke Lindeijer van de Historische Vereniging Wijhe. Onder meer oude straten en personen staan in het boek. Ook de 72-jarige Tonnie, de bekende 'bedrijfsleider' van de supermarkt, heeft een plek in het boek gekregen. "Zijn zus heeft een prachtig stukje geschreven en hij staat erin met twee foto's", legt Lindeijer uit.
'Bedrijfsleider' Tonnie Schuiling met het verzamelalbum
'Bedrijfsleider' Tonnie Schuiling met het verzamelalbum © RTV Oost / Jaap Even
Bij voetbalplaatjesacties verzamelen kinderen zich bij de ingang om plaatjes van klanten in ontvangst te kunnen nemen. "Ik denk dat er dit keer ook kinderen bij de deur komen te staan", denkt bedrijfsleider Maarten Veltmaat. "We hebben al veel positieve reacties mogen ontvangen. Het is iets lokaals. Op het einde is er een ruilmiddag, zodat alle Wijhese gezinnen het boek vol kunnen krijgen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.