nieuws

Gegevens van klanten Vriezenveense sportschool misbruikt door drugsverslaafden

Afbeelding ter illustratie
Afbeelding ter illustratie © Getty Images / Vasyl Dolmatov
Persoonlijke gegevens van klanten van een sportschool in Vriezenveen werden vorig jaar misbruikt door drugsverslaafden. Zij bestelden online producten op naam van de nietsvermoedende klanten. Dat werd vrijdag duidelijk tijdens de strafzaak tegen de 38-jarige oud-eigenaar van de sportschool. Volgens het OM is hij de hoofdverdachte.
De zaak kwam aan het rollen toen meerdere inwoners van Vriezenveen plots te maken kregen met aanmaningen en deurwaarders. Al snel werd duidelijk dat er sprake was van persoonsfraude en dat alle gedupeerden ooit lid waren van de sportschool aan het Westeinde. 

Dakloos

De oud-eigenaar ontkende voor de rechtbank in Almelo dat hij betrokken was bij de oplichting. De man vertelde dat hij na zijn scheiding niet alleen zijn woning verloor, maar ook zijn sportschool.
Hij zocht onderdak bij bekenden, waar hij ook zijn administratie achterliet. Meerdere verslaafden zouden vervolgens inschrijfformulieren met persoonsgegevens hebben gestolen, die ze gebruikten om de spullen te bestellen.  
'Ik wist van niets'
"Ik wist wel dat er in dat circuit gerommeld werd met bestellingen", aldus de 38-jarige. "Alle junks willen goedkoop aan spullen komen om drugs van te kopen. Maar ik wist niet dat het gebeurde met gegevens van mijn klanten."

Een 35-jarige man uit Almelo die ook voor de rechter stond, zegt dat de eigenaar wel degelijk wist wat er gebeurde. "Hij bracht me die tassen en zei dat ik de gegevens kon gebruiken."
Buurvrouw
Volgens de officier van justitie werden de meeste spullen besteld via het internetadres van de 35-jarige en dat van zijn buurvrouw. Het laatste netwerk was niet beveiligd met een wachtwoord en was voor iedereen toegankelijk.
De strafzaak tegen de oud-eigenaar is uitgesteld tot eind mei volgend jaar. Hij zit in een afkickkliniek en krijgt de kans om te laten zien dat hij van de drugs af kan blijven. Tegen de 35-jarige mede-verdachte is tweehonderd uur werkstraf en een half jaar voorwaardelijke celstraf geëist. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.