Hoofdklasse: Berkum declasseert Staphorst, Genemuiden geeft zege weg, nederlaag DETO

In de hoofdklasse heeft Berkum vanmiddag een bijzonder ruime zege gepakt bij Staphorst. Het werd 2-5. DETO ging onderuit bij Buitenpost en Genemuiden gaf tegen ACV met tien man de zege uit handen. Hieronder een overzicht.

Berkum ruim langs Staphorst

Al binnen tien minuten stond er 0-2 op het scorebord. Jonathan van Marle opende na drie minuten de score en vier minuten later maakte Johnsen Bacuna al de tweede voor de Zwollenaren. Na een kwart wedstrijd was het door een treffer van Thom Kooke en de tweede van Bacuna zelfs al 0-4. Kort voor rust deed Dirk Muis nog iets terug en zorgde voor de 1-4 ruststand.
In de tweede helft ging Staphorst wel op zoek naar meer, maar vond lang geen treffers. Berkum maakte nog wel de vijfde in de persoon van Marc van der Meulen. Marlon Luchtenberg scoorde daarna nog voor Staphorst, maar dat doelpunt kwam uiteraard veel te laat.

DETO verliest bij Buitenpost

Na een kwartier bracht Rik Weening de thuisploeg op voorsprong op aangeven van Rudmer Loonstra. Tien minuten voor rust maakte Kevin Aman het eerste doelpunt van het seizoen voor DETO en zorgde voor de 1-1. Dat werd echter niet de ruststand. Dit keer vond Weening Loonstra en die maakte de 2-1.
Na een klein uur maakte Weening zijn tweede en zorgde voor een marge van twee: 3-1. Buitenpost ging op zoek naar meer, kreeg kansen, maar scoorde niet meer. Aman zag nog een inzet van de lijn worden gehaald en kort daarna was het afgelopen.

Genemuiden geeft voorsprong weg

Na een klein kwartier bracht Rick Doorn Genemuiden op achterstand door in eigen doel te schieten. Tien minuten voor rust kantelde het duel. Genemuiden kreeg een strafschop en die werd benut door Omar Kavak. Daarbij kreeg Daniël Schans zijn tweede gele kaart en dus moest ACV met tien man verder. Kavak was ook nog dicht bij zijn tweede, maar de ruststand was 1-1.
Na de pauze was het wel raak. Na een uur zorgde Kay Velda met een afstandsschot voor de 2-1. Ondanks dat Genemuiden een man meer had, wist het de voorsprong niet vast te houden. Uitgerekend voormalig Genemuiden-speler Arjen Hagenauw benutte tien minuten voor het einde een strafschop: 2-2. Daar bleef het bij in Genemuiden.
Bekijk hier de andere uitslagen, stand en het programma in de hoofdklasse en hier de statistieken van de spelers van de Overijsselse clubs.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.