nieuws

FC Twente verrast met vastleggen Queensy Menig

Menig met Ted van Leeuwen
Menig met Ted van Leeuwen © FC Twente Media
Queensy Menig is terug in de provincie. De buitenspeler, die eerder in drie seizoenen uitkwam voor PEC Zwolle, tekende voor twee jaar bij FC Twente.
Menig was transfervrij en kan daardoor ook na het sluiten van de transfermarkt nog tekenen bij de Enschedeërs. In Zwolle speelde Menig 77 competitieduels en daarin scoorde hij 15 keer. Hij stond het laatste onder contract bij het Franse Nantes, daar liet hij onlangs zijn contract ontbinden.

Mooie club

Menig over zijn nieuwe club: "FC Twente is een mooie club, een van de clubs die op mijn lijstje stond als ik in Nederland terug zou keren. Een aantal jongens ken ik al; met Wout Brama heb ik bij PEC Zwolle gespeeld en met Joël Drommel en Calvin Verdonk bij Jong Oranje. Ik ben blij hier te zijn, in een vertrouwde omgeving weer lekker voetballen. Ik kijk er naar uit."

Financiële ruimte

Technisch directeur Ted van Leeuwen over de komst van de aanvaller: "Er ontstond wat financiële ruimte nadat Tom Boere, Jelle van der Heyden, Jeroen van der Lely en Alex Laukart op de laatste dag van de window vertrokken. Toen Queensy zijn contract bij Nantes net voor het einde van de window ontbonden had, hoefden we niet lang na te denken. Met zijn komeetachtige snelheid is hij het type speler dat perfect bij dit FC Twente past. Hij kan als vleugelflitser zowel op links als op rechts uit de voeten. Goede leeftijd, Ajax-achtergrond, scorend vermogen en veel snelheid."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.