nieuws

Maximale werkstraf voor voetbaltalenten die met vals geld betaalden in Twente

Maximale werkstraf voor voetbaltalenten die met vals geld betaalden in Twente
Maximale werkstraf voor voetbaltalenten die met vals geld betaalden in Twente © Getty Images / ilkaydede
Twee Amsterdamse voetbaltalenten (beide 20) krijgen een werkstraf van 240 uur omdat ze in 2017 met vals geld betaalden in onder meer Wierden, Almelo en Oldenzaal. Het tweetal krijgt ook een voorwaardelijke celstraf van een half jaar.
De jongens betaalden met zeker 84 valse briefjes van vijftig in winkels door het hele land. Ze liepen uiteindelijk in Twente tegen de lamp.
De twee kennen elkaar omdat ze bij dezelfde voetbalclub in de Bijlmer speelden. Ze droomden van een internationale doorbraak. Maar toen die droom uiteen spatte, probeerden ze geld te verdienen met valse briefjes van vijftig euro.

Eerst drinken, dan cadeaukaarten

Daarbij hadden ze een vaste routine. Ze kochten bij een supermarkt een flesje drinken met een vals briefje. Als dat zonder controle werd geaccepteerd, kochten ze voor een paar honderd euro aan cadeaukaarten van internetwinkels. Die kaarten gaven ze vervolgens online uit. 
Beide Amsterdammers verschenen tijdens de vorige zitting niet voor de rechter. Eén van de twee weigerde om überhaupt iets te zeggen over de valse briefjes, de andere zei dat hij de briefjes had gevonden.

Zweedse voetbalclub

Het is de vraag hoe één van de Amsterdammers zijn werkstraf gaat uitvoeren. De man staat namelijk sinds dit seizoen onder contract bij een tweede divisieclub in Zweden en zou daar ook wonen. Mocht de man niet toekomen aan het uitvoeren van zijn taakstraf, dan wordt die omgezet in een gevangenisstraf van honderdtwintig dagen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.