nieuws

De haan bij Groot Hoenlo kraait victorie voor nationaal kampioen handbike Chiel Albers

De wapperende nationale driekleur aan de gevel. Een gouden plak om zijn nek. En een haan die maar blijft kraaien. Chiel Albers uit Boskamp bij Olst zal weten dat hij Nederlands kampioen handbike is geworden.
Dat deed hij afgelopen weekend in het Amsterdamse Vondelpark met zijn 'racefiets', zoals hij zijn handbike noemt. Op de veertig kilometer was hij het snelst van iedereen. "Totaal onverwacht", glundert hij op maandag.

Boomstammen

Albers kan sinds zijn geboorte niet lopen, maar heeft zijn bovenlichaam tot een topsport-torso laten uitgroeien. Bovenarmen als boomstammen, bijvoorbeeld. Daarmee traint hij met zijn handbike in de omgeving van zijn woonplaats, maar ook in Nationaal Sportcentrum Papendal. "Vandaag nog krachttraining daar", aldus Albers. "Onder professionele begeleiding."
Dat zegt hij terwijl hij net de oprijlaan van kasteel Groot Hoenlo, op steenworp afstand van zijn woonhuis, is opgedraaid. "Geen ideale ondergrond, lastig wegkomen hier", glimlacht de kersverse kampioen vanaf zijn handbike. 

Felicitaties

In de verte hoort hij de haan in de tuin van zijn woning nog kraaien. "Ja, ik heb al heel veel felicitaties gehad", zegt Albers. "Van mensen hier uit de omgeving. En ja, ook die haan kraait een potje mee."
De topsporter uit Boskamp wil zijn dromen waarmaken op de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs. "Dat is mijn ambitie. Dat zou geweldig zijn. Maar daarvoor moet nog wel ontzettend veel getraind worden", besluit hij.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.