nieuws

Boerin Heleen Lansink gaat volgende week niet staken

Een koe van Heleen
Een koe van Heleen © Heleen Lansink
'1 oktober boeren in actie, ik niet!' Dat kopt de blog van Boerin Heleen Lansink uit Sint Isidorushoeve. 'Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt.'
Lansink heeft een eigen manier van het benaderen van het publiek. "Ik ben groot gebracht met het motto 'Als iets niet lukt, dan vertel je je verhaal'." Ze is er heilig van overtuigd dat wanneer je eerlijk vertelt wat je moeilijk vindt en een hulpvraag neerlegt, je eerder in gesprek komt.
Ze wordt regelmatig benaderd door beleidsmakers. Zij krijgt dan de kans om uit te leggen hoe een regelgeving invloed heeft op het boeren bedrijf. "Omdat ik laat zien wat er misgaat en ook opensta voor nieuwe dingen, kloppen ze graag bij ons aan." 

Interviews

Ze duikt de kast in om alle interviews die met haar gedaan zijn, op te zoeken. "De Linda, de Libelle, kranten, bladen van de provincie, al die redacties weten dat ik het echte verhaal vertel. En dat is nu juist heel hard nodig, want zo bereik je de gewone burger."
Boerin Heleen Lansink gaat niet staken op 1 oktober
Het is niet des boers om je sores met de wereld te delen. "De meeste boeren hebben geleerd dat je alleen de mooie dingen laat zien. Niet zeuren, gewoon hard werken." Maar dat ziet de burger niet. 

Niet staken

Heleen is er van overtuigd dat de staking wel goed is, maar het is niks voor haar. Ze hoopt dan ook van harte dat de staking rustig verloopt en het imago van de boer door de actie versterkt. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.