nieuws

Zwols meisje 'maakt het redelijk' na brute beroving en bedreiging met vuurwapen

Politie op zoek naar getuigen beroving in Zwolle
Politie op zoek naar getuigen beroving in Zwolle © RTV Oost/Wouter de Wilde
Het 15-jarige meisje uit Zwolle dat gisteravond op de Hasselterdijk in Zwolle op brute wijze is beroofd van haar mobieltje en daarbij is bedreigd met mogelijk een vuurwapen heeft het incident zonder nadelige gevolgen verwerkt. "Ze maakt het wel redelijk, maar het kan ook zijn dat het kwartje bij haar nog moet vallen", laat haar stiefvader weten.
Het meisje is vanmiddag op het politiebureau geweest om een verklaring af te leggen en officieel aangifte te doen. Ze heeft daarbij een uitgebreid signalement kunnen overleggen van de jongen die bij de beroving een vuurwapen op haar richtte. "Maar dat kan ook een nep-vuurwapen zijn geweest. Zij ziet dat verschil natuurlijk niet."     
Het slachtoffer fietste gisteravond rond een uur of zeven onderlangs de Hasselterdijk en stopte even om te bellen. Op de dijk stond een groepje jongens te kijken, waarna een van hen op het meisje afkwam en een wapen op haar richtte. "Hier met die kanker-telefoon van je", zou deze 16-jarige blonde jongen haar hebben toegebeten en griste vervolgens het mobieltje uit haar handen.
De beroving moet volgens haar stiefvader zijn opgemerkt door een vrouw met een rode jas die een hond uitliet. De politie is op zoek naar deze getuige.
Een dag eerder zou op dezelfde locatie ook al een groep jongens hebben geprobeerd om een tas afhandig te maken van een vrouw. Die beroving mislukte. De politie gaat er vanuit dat het mogelijk om dezelfde groep daders gaat.   
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.