nieuws

Eerste stap voor komst RIBW-clienten in Wesselerbrink is gezet

De buurt plaatste eerder spandoeken tegen de komst van RIBW-cliënten
De buurt plaatste eerder spandoeken tegen de komst van RIBW-cliënten © RTV Oost
De eerste stap voor de komst van cliënten van zorginstelling RIBW in Enschede Zuid is gezet. Het RIBW begeleidt kwetsbare cliënten met bijvoorbeeld psychische problemen of verslavingsproblematiek. Woningcorporatie Domijn, eigenaar van de desbetreffende appartementen, heeft een aanvraag ingediend voor vergunning voor beschermd wonen voor huurder RIBW Groep Overijssel. 
Morgenavond worden raadsleden en belangstellenden bijgepraat over de aanvraag in de stadsdeelcommissie Zuid. Bewoners hebben voor die bijeenkomst opnieuw spreektijd aangevraagd. De komende weken moet het college een besluit nemen over de aanvraag. Als de vergunning verleend wordt kunnen belanghebbenden, zoals direct omwonenden, bezwaar maken. 

Discussie

De komst van cliënten van het RIBW staat al sinds het voorjaar ter discussie in de buurt. Omwonenden zijn bang voor overlast van de cliënten met vaak psychische problemen. Zij vinden dat de wijk overmatig veel opvanglocaties heeft voor inwoners met moeilijkheden, zoals verslavingsinstelling Tactus en een vestiging van het Leger des Heils. Op de vorige vergadering van de stadsdeelcommissie over dit onderwerp kwamen tweehonderd omwonenden af. 
De komst van de RIBW-cliënten heeft vertraging opgelopen, het RIBW wilde oorspronkelijk al vanaf 1 augustus clienten in de Broekheurnerborch plaatsen. Enschede heeft te maken met lange wachtlijsten voor beschermd wonen, volgens wethouder Van Houdt staan er 127 mensen op de lijst. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.