nieuws

Aanpak GHB-problematiek Twenterand is voorbeeld voor andere gemeenten

De gemeente Twenterand heeft een methode ontwikkeld in het bestrijden van GHB-verslaving die zo succesvol is dat het als blauwdruk kan dienen voor andere gemeenten die ook te maken hebben met overmatig drank- en drugsgebruik onder jongeren. Dat zei staatssecretaris Paul Blokhuis die vandaag op bezoek was in Twenterand.
Speciaal voor de aanpak van de drugsproblematiek in Twenterand, waar vooral jongeren verslaafd zijn aan de harddrug gammahydroxyboterzuur (GHB), kreeg de gemeente opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om een handvat te ontwikkelen waarmee ook andere gemeenten aan de slag kunnen. Twenterand kreeg in deze pilot hulp van het Trimbos-Instituut.
De aanpak van de GHB-problematiek in Twenterand richt zich vooral op hulpverlening en het bieden van zorg op maat voor GHB-verslaafden. In deze zorg werkt een kleine praktijkgerichte groep professionals samen vanuit de gemeente, de politie en een zorginstelling.
Wethouder Mark Paters is blij met de resultaten van de pilot in Twenterand. Hij hoopt dat andere gemeenten gebruik gaan maken van de handvatten die in zijn gemeente zijn ontwikkeld. "Hopelijk kunnen we over de regiogrenzen heen van elkaar leren en elkaar versterken."   
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.