Hardenbergse minister van Gehandicaptenzaken geeft eigen troonrede

"Als minister van Gehandicaptenzaken vraag ik vijftien miljoen euro van dit kabinet voor mensen, net als ik, met een beperking." Zo opende de Hardenbergse minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink vandaag zijn troonrede. Hij daagt de ministers De Jonge, Slob en Ollongren uit om hem over een week, op Prinsjesdag, in de troonrede tegemoet te komen.

In de troonrede heeft Brink drie speerpunten: een inclusieve start, inclusieve werkplekken en een inclusieve publieke omroep. Zo moeten er meer reguliere basisscholen en speeltuinen geschikt zijn voor kinderen met een beperking. Jongeren met een beperking moeten net zo veel kans maken op een baan of stageplek als jongeren zonder beperking en hij wil dat er meer mensen met een beperking te zien zijn bij de publieke omroep.

Bijbaantje
Brink geeft een voorbeeld uit zijn eigen leven. "Toen ik 16 was wilde ik een mobieltje. Mijn ouders zeiden: "Rick jongen, dan moet je net als ieder ander een bijbaantje gaan zoeken. Ik kon destijds nog geen pak melk optillen, dus in vakkenvullen zou ik geen ster worden."

"Maar nadat ik zowat alle bedrijven in de omgeving had aangeschreven, kreeg ik mijn eerste baantje als telefonist bij een taxicentrale. Ik voelde mij nóg meer onderdeel van de maatschappij want ik kreeg geld vanwege mijn prestaties, niet vanwege mijn handicap." 

Manifest
"Er moet me iets van het hart", gaat Brink verder. "Ik snap niet dat er maar 25 gemeentes hun handtekening hebben gezet onder het manifest Iedereen doet mee!. Dat kan toch niet!".

In Overijssel hebben de gemeenten Zwolle en Hardenberg het manifest ondertekend. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Hardenberg Vechtdal Rick Brink Nieuws
Deel dit artikel: