nieuws

Advocaat legt beslag op Broer Rasta's villa in Witharen

Advocaat legt beslag op Broer Rasta's villa in Witharen
Advocaat legt beslag op Broer Rasta's villa in Witharen © Eric Brinkhorst
Advocaat Royce de Vries heeft namens gedupeerden van Broer Rasta beslag gelegd op diens riante villa in Witharen. De advocaat heeft dit bevestigd aan RTV Oost.
Advocaat De Vries zegt dat hij met dit beslag de vorderingen van zijn cliënten zeker wil stellen. Ook zegt de advocaat dat hij in contact staat met Broer Rasta, dat het contact moeizaam is en dat er tot dusver geen afspraken zijn gemaakt. 
Ook Broer Rasta, wiens echte naam Robert-Jan Mastenbroek is, heeft gereageerd op het beslag. Dat heeft hij gedaan op communicatieplatform Slack, waarmee hij in contact staat met gedupeerden.
In één van zijn laatste berichten zegt hij dat hij de afgelopen dagen bezig is geweest een overzicht te maken van alle donaties en de reeds uitbetaalde gelden. Hij herhaalt dat hij ervan uitgaat dat iedereen zijn geld krijgt. "Het beslag op het huis vertraagt de zaak weer, want een beslag kan voorkomen dat ik snel het huis kan verkopen." Advocaat De Vries is het daar niet mee eens.

Jacht van de media

Op Slack vertelt Rasta verder dat hij inmiddels meer dan 95 procent van de openstaande dromen (crowdfund-acties) in kaart heeft gebracht. Hij denkt dat hij vrijdag een volledig overzicht heeft. Dat hij alleen via Slack communiceert en is ondergedoken, wijt hij aan de jacht die de media op hem heeft gemaakt. 
"Ondertussen heb ik, als blijk van goede wil aan alle gedupeerden, reeds 25.000 euro overgemaakt. Echter ontving ik enkele dagen daarna wederom een dreigbrief met het verzoek om nog eens 72.267,33 euro over te maken. Om iedereen terug te kunnen betalen, wil ik eerst helder hebben wie er wat krijgt. Dat rond ik deze week hopelijk af."
Hij besluit zijn bericht door iedereen te bedankten voor alle begrip en geduld.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.