nieuws

"NPO Regio wordt het beste van RTV Oost en de landelijke omroepen"

RTV Oost is blij met het besluit van minister Slob om de regionale omroepen een plek te geven op NPO3. Hiermee wordt deze zender nog aantrekkelijker voor het Nederlandse publiek. Morgen wordt in de tweede kamer gedebatteerd over de plannen van de minister om NPO3 om te vormen tot een regionaal kanaal.
Door samen te werken met de landelijke omroepen op NPO3 moet een mooie mix aan programma’s ontstaan. Naast het regionale karakter blijft er op NPO 3 nog voldoende ruimte voor bestaande programma’s op het derde net. RTV Oost schrijft dat in een brief aan de minister, die ook door de twaalf andere regionale omroepen is ondertekend.
Om de Overijsselaars van deze nieuwe programmering te kunnen laten genieten, is het belangrijk dat er zo snel mogelijk begonnen wordt met het omvormen van NPO3 naar NPO Regio. 

Het beste van landelijke en regionale omroepen

Volgens directeur Marcel Oude Wesselink is dat een unieke mogelijkheid om het bereik van RTV Oost en de andere regionale omroepen te vergroten: "Het beste van de landelijke én de regionale omroepen op één zender. Sterke titels die nu al op de landelijke tv te zien zijn, afgewisseld met het beste van RTV Oost."

Een andere mogelijkheid is een magazine waarin het nieuws uit de eigen provincie een prominente rol krijgt. "Landelijk nieuws dat iedereen wil weten, aangevuld met alles wat er speelt in de directe woonomgeving van de kijker", aldus Oude Wesselink. 

Morgen wordt in Den Haag gesproken over de plannen van minister Arie Slob om NPO3 om te vormen tot regionaal kanaal.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.