Nieuws

Kamervragen van Pieter Omtzigt over mogelijke sluiting spoedpost Oldenzaal

Kamervragen van Pieter Omtzigt over sluiting spoedpost Oldenzaal
Kamervragen van Pieter Omtzigt over sluiting spoedpost Oldenzaal © ANP
CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt uit Enschede gaat schriftelijke vragen stellen over de voorgenomen sluiting van de spoedpost Huisartsartsendienst in Oldenzaal. Hij doet dat samen met CDA-Kamerlid Joba van den Berg, die op Twitter de sluiting 'onbegrijpelijk' noemt. "Zorg moet beschikbaar, betaalbaar en bereikbaar zijn. Oók in de regio."
Ook in de provincie stuit het plan om de spoedpost te sluiten op bezwaar. CDA-fractievoorzitter Bouwien Rutten vindt sluiting van de spoedpost geen optie.
"In een land als Nederland is een uur rijden voor spoedzorg geen optie. Als CDA staan wij voor toegankelijke zorg, ook in het buitengebied", aldus Rutten. Ze gaat vragen stellen over de voorgenomen sluiting.

Toegankelijkheid

"In het coalitieakkoord van de provincie Overijssel is opgenomen dat toegankelijkheid van zorg voor inwoners van het buitengebied van belang is. Dat strookt niet met het wegnemen van zorgvoorzieningen zoals een spoedpost", aldus Rutten.
Een huurverhoging van zeventig procent door het MST en het wegvallen van ondersteuning door verpleegkundigen van het ziekenhuis dreigen de huisartsenpost nu de das om te doen. CDA-afdelingen in Oldenzaal, Dinkelland en Losser willen weten waarom het MST zo'n forse huurverhoging oplegt aan de huisartsenpost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.