nieuws

Minister: maatregelen om N36 veiliger te maken worden over twee jaar geëvalueerd

Maatregelen om N36 veiliger te maken worden over twee jaar geëvalueerd
Maatregelen om N36 veiliger te maken worden over twee jaar geëvalueerd © RTV Oost
De maatregelen die zijn genomen om de N36 veiliger te maken, worden over twee jaar geëvalueerd. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. 
Ze beantwoordt daarmee vragen van Tweede Kamerlid Roy van Aalst van de PVV. Hij wilde onder meer weten of de minister vindt dat de maatregelen die zijn genomen om de N36 veiliger te maken, tekort schieten. De PVV'er stelde de vragen naar aanleiding van een frontale botsing tussen een auto en vrachtwagen. 
Van Nieuwenhuizen geeft in haar antwoord aan dat Rijkswaterstaat het ongevallenbeeld op een traject over een periode van drie jaar bekijkt. Dan kan er een representatief beeld worden geschetst. "De periode van een jaar vind ik daarom te kort om op dit moment gefundeerde uitspraken te doen over het effect van de genomen maatregelen." 

Campagne

Ook geeft de minister aan dat Rijkswaterstaat aan een gedragsbeïnvloedingscampagne op de N36 werkt, omdat naast de weginrichting ook weggedrag een belangrijke rol speelt bij ongevallen. Daarbij werkt ze samen met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost, dat onderdeel is van de provincies Overijssel en Gelderland. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.