nieuws

Kop Boulevard in Enschede onder de loep door stikstofuitspraak

Een impressie van het project Kop Boulevard
Een impressie van het project Kop Boulevard © Life
De stikstofuitspraak van de Raad van State heeft mogelijk gevolgen voor 25 projecten van de gemeente Enschede. Dat blijkt uit een lijst van de gemeente. Het gaat vooral om woningbouwprojecten. Onder meer het prestigieuze project Kop Boulevard staat op de lijst, maar ook de aanleg van een natuurbegraafplaats en de realisatie van een paardenkliniek kunnen in de knel komen door de stikstofcrisis.
De lijst van de de gemeente Enschede bevat een overzicht van lopende bestemmingsplanprocedures. Het is niet gezegd dat er een streep kan door de projecten op de lijst. "De gemeente Enschede onderzoekt of de onderbouwing bij de voorbereiding op het bestemmingsplan voldoet in het licht van de PAS uitspraak", aldus een woordvoerder van de gemeente. 
Naast Kop Boulevard, het grootste binnenstedelijke bouwproject van Oost-Nederland, wordt ook gekeken naar de bestemmingsplanprocedure voor de bouw van recreatiewoningen bij recreatieplas Het Rutbeek. 

Argusogen

Op lokaal niveau wordt steeds duidelijker welke gevolgen de stikstofuitspraak zou kunnen hebben voor projecten maar ook voor de landbouw- en veeteeltsector. Ook naar wegenbouwprojecten en projecten rond vaarwegen wordt met argusogen gekeken. Op een lijst die de provincie Overijssel vorige week naar buiten bracht, staan 35 van dat soort projecten. 
Zo zijn in de gemeente Raalte kleine aanpassingen aan de N35 bij Mariënheem tijdelijk in de wacht gezet. Die aanpassingen hebben tot doel het veiliger maken van de weg, maar voorlopig gebeurt daar dus even niets aan de weg. 

Agrariërs

In de gemeente Hof van Twente kan de uitbreiding van elf agrarische bedrijven voorlopig niet doorgaan. Daarnaast onderzoekt de gemeente nog zeven ruimtelijke procedures, waaronder woningbouwprojecten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.