nieuws

Nieuw bewijs in zaak overval juwelier Nijverdal

Nieuwe verdachten in overvalzaak ingesloten
Nieuwe verdachten in overvalzaak ingesloten © RTV Oost
De overval op een juwelier aan de Grotestraat in Nijverdal op 15 december 2017 is niet alleen uitgevoerd door een 33-jarige man uit Zutphen. In de zaak is nieuw bewijs in de vorm van DNA en een telefoon opgedoken waaruit blijkt dat de overval is geregisseerd door anderen. 
De Zutphenaar werd bij zijn aanhouding gezien als hoofdverdachte en veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf. 
Volgens het Openbaar Ministerie  blijkt nu dat de veroordeelde overvaller niet meer dan een 'pion' is geweest. Bij de aanhouding van de vluchtende overvaller, direct na de overval, leek hij aanwijzingen te krijgen van drie mannen op een parkeerplaats. De politie hield deze mannen aan, maar moest hen laten gaan vanwege een gebrek aan bewijs voor hun betrokkenheid.
Daarmee was voor het Openbaar Ministerie de kous niet af. Er is DNA-onderzoek gedaan op spullen van de aangehouden overvaller en er is informatie uit een in beslag genomen vergrendelde telefoon gehaald. Daaruit blijkt de betrokkenheid van een 32-jarige man uit Almelo, die nu door het OM als mogelijk brein achter de overval wordt gezien. Hij is aangehouden en moet op 15 oktober voorkomen. Een andere verdachte wiens DNA is gevonden op de tas met de buit is gisteren opgepakt en voorgeleid bij de rechter-commissaris.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.