nieuws

Sanderink verlaat boos rechtszaal na vergeefs verzoek om besloten rechtszaak

Rechter moet uitspraak doen in kort geding tussen Van Egten en Sanderink
Rechter moet uitspraak doen in kort geding tussen Van Egten en Sanderink © RTV Oost / Rogier van den Berg
De Twentse zakenman Gerard Sanderink heeft vandaag boos de rechtszaal verlaten, nog voordat de rechtszaak die was aangespannen door zijn ex-zakenpartner en tevens voormalig geliefde Brigitte van Egten kon beginnen.
Bij de rechtbank in Amsterdam diende een kort geding waarbij Sanderink zich moest verweren tegen de aanklacht van Van Egten, die de zakenman beticht van het bewust blijven verspreiden van laster en smaad. Sanderink is al eerder veroordeeld door de rechter voor het betalen van een schadevergoeding aan Van Egten omdat hij haar naam en bedrijfsactiviteiten in een publicatie in diskrediet heeft gebracht.
Van Egten heeft Sanderink opnieuw voor de rechter gesleept omdat hij haar verwijt de FIOD op zijn dak te hebben gestuurd en tevens met 'bewijzen' komt dat Van Egten is gelieerd aan de porno-industrie.

Niet achter gesloten deuren

Voorafgaand aan de rechtszaak in Amsterdam vroeg Sanderink de rechter om de zitting achter gesloten deuren te houden, zonder aanwezigheid van media. De rechter stond dat verzoek niet toe, waarna Sanderink de boos de zaal verliet. Volgens omstanders heeft hij zich op de zitting niet verweerd, omdat hij al die tijd als een mokkend kind op de gang bleef zitten.
Tot een gelijk kwamen beide partijen niet. De rechter doet over twee weken uitspraak. 
Van Egten verklaarde tijdens de zitting dat Sanderink haar 250.000 euro heeft geboden als ze de aanklacht laat vallen, maar dat is ze niet van plan.        
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.