nieuws

Crowdfunding voor gezin fatale woningbrand Nieuwleusen

Crowdfundingsactie voor gezin fatale woningbrand in Nieuwleusen
Crowdfundingsactie voor gezin fatale woningbrand in Nieuwleusen © Persbureau Meter
Voor het gezin waar afgelopen juli een fatale brand in hun woning in Nieuwleusen woedde, is een inzamelingsactie opgezet. Bij de brand kwam de 22-jarige zoon van het gezin om het leven. Het doel van de actie is om 30.000 euro bij elkaar te halen. 
Op de zolder van de woning aan het Zwartewaterland woedde zondag 14 juli een felle brand. Het broertje van het slachtoffer wordt verdacht van brandstichting met fatale afloop. De 16-jarige is onder voorwaarden op vrije voeten. Hij heeft huisarrest, moet contact houden met de jeugdreclassering en moet meewerken aan het vervolgonderzoek. 

Nog niet naar huis

De crowdfundings-actie is opgezet omdat het gezin nog niet terug kan naar hun huis vanwege lopende onderzoeken. "Daardoor lopen de kosten enorm op, zijn ze al door hun financiële reserves en wordt de nood inmiddels hoog. En het kan nog wel even duren", is te lezen op de donatie-website
De actie is een initiatief van zussen en nichten van het gezin. "Wij gunnen deze mensen de rust en ruimte om dit te kunnen verwerken en vragen jullie steun hierbij. Help alsjeblieft deze mensen hun huis en hun leven weer op te bouwen zonder financiële zorgen."
De initiatiefneemsters willen 30.000 euro bij elkaar halen. Inmiddels is er ruim 3000 euro gedoneerd. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.