nieuws

Theatervoorstelling Vak Oud Enschede op zoek naar bijzondere acts

Cast Vak Oud
Cast Vak Oud © Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede
Theatervoorstelling Vak Oud gaat volgende week in première in Muziekcentrum Enschede. Het is een toneelstuk voor, maar vooral ook door ouderen. Een ode aan de zilveren generatie. Maar de voorstelling is nog niet af. De makers zijn nog op zoek naar bijzondere acts die Vak Oud compleet moeten maken. 
"De voorstelling bestaat uit twee verschillende delen", legt uitvoerend producent Marieke Schiphorst uit. "Het eerste deel wordt nu geperfectioneerd, maar voor het tweede deel zoeken we nog een aantal dingen. En dan met name acts van 70-plussers."
Verschillende soorten acts zijn welkom. Van acrobatiek tot moppentappen en van goochelen tot stijldansen. Maar hoe zien we die acts dan terug in de voorstelling? Schiphorst geeft alvast een tipje van de sluier. "Het wordt onderdeel van een groot feest."
Wie maakt theaterstuk Vak Oud compleet met een bijzondere act?

Ode aan het ouder worden

Schiphorst en regisseur Laurens ten Den willen met deze voorstelling het gevoel meegeven dat leeftijd maar een getal is. "Mensen zijn vaak bevooroordeeld, van 'oh ben je al zeventig? Zou je dat dan nog wel doen?' De hoofdrolspelers laten zien dat dat niet zo hoeft te zijn", vertelt Schiphorst.
Vak Oud is een samenwerking tussen Muziekcentrum Enschede en stichting Scoren in de Wijk, waarbij - in dit geval oudere - amateurs uit de regio de kans krijgen om weer eens op de planken te staan. De audities vonden in juni plaats. Naast onervaren spelers zijn ook bekendere spelers Anke van ‘t Hof en Joke de Kruijff toegevoegd aan de cast. 

Opgeven?

Ben je enthousiast geworden en denk je dat jouw act Vak Oud compleet kan maken? Stuur dan een mail naar het theater. De voorstelling vindt plaats op 20 en 21 september 2019 om 20.00 uur, en op 22 september om 15.00 uur in het Muziekcentrum van het Wilminktheater.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.