nieuws

Ratten uit school in Enschede verjaagd

De school opent vrijdag weer haar deuren
De school opent vrijdag weer haar deuren © RTV Oost / Wouter de Wilde
Basisschool de Noorderkroon in Enschede is verlost van de rattenplaag. De 106 leerlingen zijn vanaf vrijdag weer welkom in het pand aan de Olieslagweg. Dat meldt directeur Jan de Maa.
Vorige week vrijdag werd het schoolgebouw gesloten nadat er door personeel ratten in de school waren gezien.
Op advies van de GGD en een gespecialiseerd bedrijf besloot de schooldirectie afgelopen vrijdag de deuren te sluiten. De leerlingen zijn tijdelijk ondergebracht op twee alternatieve locaties.

Maatregelen tegen ratten

De afgelopen dagen is er in en rondom de school gewerkt aan de bestrijding van ratten. Gaten en kieren zijn gedicht, er zijn weringen aangebracht en vallen geplaatst. Bij een controle die woensdag werd uitgevoerd, bleken er geen sporen van ratten meer te zijn.
Donderdag zal er een groep schoonmakers alle lokalen schoonmaken zodat alles weer veilig en schoon is. De leerlingen zijn deze dag vrij vanwege een studiedag die al gepland stond.

Ludieke opening

De buitenschoolse opvang en het kinderdagverblijf Christoforus die in de school zijn gevestigd, gaan donderdag al wel weer open. "Vandaag zijn deze ruimtes schoongemaakt", vertelt De Maa.
De directeur laat weten dat de leerlingen vrijdag een ludieke opening kunnen verwachten. "We zijn blij dat we weer kunnen terugkeren en dat we van de ratten af zijn."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.