nieuws

Enschedese verdachten autobrand blijven langer vastzitten

De auto is op 30 mei in brand gestoken
De auto is op 30 mei in brand gestoken © News United / Dennis Bakker
Twee mannen die ervan verdacht worden dat ze in mei dit jaar een auto in brand staken op de Berghuizenbrink in Enschede, komen voorlopig niet vrij.
De rechtbank in Almelo besloot dat de 25- en 49-jarige verdachten uit Enschede in ieder geval tot aan de inhoudelijke behandeling op 5 december vast blijven zitten.
De advocaat van de 25-jarige vroeg de rechtbank tijdens een tussentijdse zitting om het voorarrest van zijn cliënt op te heffen. De man, die zijn betrokkenheid bij de brand ontkent, werd tijdens het voorarrest vader van een zoontje en wil graag betrokken zijn bij de opvoeding. De officier van justitie reageerde daarop. "Meneer wist dat hij vader zou worden op het moment dat hij de feiten pleegde." 

Jerrycan bij de auto

De brandstichting was in de vroege ochtenduren van 30 mei. Buurtbewoners schrokken wakker van een enorme knal en wisten te voorkomen dat de brand oversloeg op een woning. Omdat er nog een jerrycan met brandbare vloeistof bij de auto stond, was het al snel duidelijk dat het om brandstichting ging.
Waarom de auto in brand werd gestoken, is nog niet duidelijk. Mogelijk is er sprake van een familieruzie. De oudste verdachte zei bij de politie dat hij onder druk is gezet om mee te doen.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.