nieuws

Expeditie Oost: Ondanks noodlottig ongeluk pakt Frank Hosmar uit Haarle goud in de paardensport

Meervoudig Europees kampioen Frank Hosmar uit Haarle is er nog steeds van onder de indruk. Hij en zijn paard Alphaville pakten drie keer goud op het EK para-dressuur. Een kampioenschap voor mensen met een beperking, dat eind augustus in Rotterdam werd gehouden.
"Fantastisch, in één woord fantastisch. Hier heb ik, samen met de overige leden van het Nederlandse team, héél hard voor gewerkt, jarenlang", aldus een stralende Hosmar.
Een trotse Frank Hosmar
Een trotse Frank Hosmar © Esther Rikken

Gouden tip

Team Expeditie Oost werd getipt door een plaatsgenoot van Hosmar. "Ja, er is weinig aandacht voor de parasport, maar jullie zijn er wel heel snel bij. Ik hoorde inderdaad dat iemand jullie getipt heeft". 
Video: Team Expeditie Oost op bezoek bij ruiter Frank Hosmar uit Haarle

Prachtlocatie

Hosmar woont en werkt bij Stal 't Entmeer, in de bossen van de Sallandse Heuvelrug. "Hier ben ik opgegroeid, een plek vol pracht en rust. Het hele jaar door ben ik buiten, een binnenbak om in te rijden heb ik niet en dat is een bewuste keuze", aldus Hosmar terwijl hij op één van zijn favoriete paarden klimt.

Voor herhaling vatbaar

Samen met cameraman Guivret ben ik onder de indruk. Wij treffen een sportman in hart en nieren. Eentje met een ongelooflijk doorzettingsvermogen maar tegelijkertijd heel open, vriendelijk en gastvrij. Hier komen we beslist vaker, wellicht om Hosmar te volgen tijdens zijn voorbereidingen op de Olympische Spelen, die volgend jaar in Tokio zullen worden gehouden.
Het Nederlandse para-team
Het Nederlandse para-team © Stal 't Entmeer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.